What`s new

luni, 1 iunie 2015

IAC- Curs 1


Stundentii in secolul tehnologiei




Secolul 21 reprezinta secolul in care este foarte usor sa faci diferența între un nativ digital și un imigrant digital ; difereța este data de perioada de apariție a tehnologiilor care este o graniță între cele două generații. 
De o parte a granitei se afla imigrantul digital , acesta   s-a nascut înainte de apariţia tehnologiilor  și a întâmpinat dificultați în utlizarea tehnologiei , pe când nativii digitali s-au nascut după apariția tehnologiilor  și sunt consideraţi ca făcând parte din ,,Generația Z”.
În ziua de astăzi, tehlonogiile sunt o parte integrantă din viața studentilor , aceștia deținand trei sau mai multe dispozitive electronice care se pot conecta la internet.
,,Contaminarea  cu virusul tehnologiei “  a nativilor începe la varstele mici.
Pentru o integrare activă în societate și ,,contaminarea cu virusul digital “,  cetăţenii au nevoie de următoarele abilităţi : gândire critică și de rezolvare a problemelor ; colaborarea în reţelele și de conducere de influențe ; agilitate si adaptabilitate ; iniţiativă și entuziasm ;comunicare orală și scrisă eficientă; accesarea și analiza de informaţii ; curiozitate și imaginatie.




Bibliografie:
  • www.image.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu