What`s new

luni, 1 iunie 2015

IAC- curs 5

                               

                              Masive Online Open Course


  


    Sistemul este implementat de o serie de organizații non-profit din întreaga lume, la care oricine are acces prin intermediul Internetului.
    Deosebirea față de sistemul tradițional este evidentă, însă sistemul MOOC se diferențiază și față de alternativa clasică a sistemelor online, în sensul că majoritatea nu percep taxe și nu limitează numarul de participanți. Sistemul MOOC este, de cele mai multe ori, gratuit, dar există și anumite cursuri pentru care este necesară plata unei taxe, atunci când absolvirea unui curs poate fi transformată în puncte de credit pentru facultățile respective.
   Implementarea sistemelor MOOC se realizează în cadrul parteneriatelor dintre organizațiile non-profit și unele dintre cele mai mari universități din lume, precum MIT, Stanford sau Harvard.
   Această modalitate de organizare a cursurilor online permite accesul a milioane de studenți, oferind astfel acces simplu și gratuit la educație. De asemenea, participanții au ocazia să interactioneze și să facă schimb de experiență cu studenți din toate colțurile lumii.
   Fiind implementat inițial în SUA, de unde vine și cel mai mare numar de participanți, acest sistem a pătruns rapid și în Europa și celelalte continente.
   În prezent cursurile acoperă o arie variată de discipline, de la informatică, fizică sau matematică, până la medicină, stiințe umaniste și stiințe sociale.
  Principala platforma  MOOC este cea implementată de Coursera, însă au aparut și altele precum:edX, OpenupEd, NovoED, Future Learn, Udemy.


















     


   
Bibliografie:
  • www.image.com








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu