What`s new

duminică, 31 mai 2015

Learning How to Learn week 4



Renaissance Learning and Unlocking Your Potential



      In cea de-a patra saptamana a cursului "Learning How to Learn", nivelul parcurs "Renaissance Learning and Unlocking Your Potential", ne invata   faptul că pentru înţelegerea și învățarea eficientă a unor concepte  din diferite domenii este necesară realizarea unor analogii sau creearea unor metafore, de preferat vizuale.


    O altă idee importantă este schimarea modului in care ne  gândim la un test  prin evitarea expresiei ,, Nu pot să fac!”. Este foarte importantă adoptarea unei atitudinii pozitive pentru că reduce stresul și îmbunătăţeşte performanţele.
În cazul în care avem o lucrare  a doua zi trebuie să dormim suficient pentru a-i permite creierului să functioneze la nivelul optim. De asemenea ,trebuie să avem grijă la postura corporală și la modul cum respirăm. Nu trebuie să ne lăsăm intimidați de rezultatele lucrarilor și trebuie să privim notele mici ca o metodă de învăţare, pentru că din greşeli învăţăm.
Înainte de a preda lucrarea trebuie să o verificam, iar verificarea se face în sensul invers al rezolvarii exercitiilor pentru a identifica mai uşor erorile.

    Am reținut că este mai bine să începem să rezolvam problemele grele și apoi pe cele uşoare sau să le alternam, una grea una uşoară.


   Acesta a fost feed-back-ul meu in ceea ce priveste nivelul parcurs saptamana aceasta.
  Mai jos voi atasa imaginea care demonstreaza parcurgerea nivelului "Renaissance Learning and Unlocking Your Potential".









Bibliografie:
  • https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu