What`s new

joi, 14 mai 2015

Learning How to Learn Week 1


What is Learning?



   Beneficiile Coursera sunt multiple, iar eu m-am bucurat de aceste beneficii chiar de la prima etapa a cursului, desigur.
   In prima etapa a cursului si anume "Ce este invatarea", Dr. Terrence Sejnowski si Barbara Oakley, ne explica in cadrul acestor cursuri filmate, cum putem sa invatam eficient prin utilizarea unor metode simple, dar utilizarea acestora necesita un minim efort pentru acest succes.
 "What is learning" este alcatuita din mai multe etape destinate invatarii. Aceste etape sunt: Focused vs. Diffuse thinking; Procrastination,Memory and Sleep; Sumarry si in final Review-ul alcatuit din 14 intrebari si din care minim 11 trebuie rezolvate corect.
  Prima etapa a fost foarte interesant, deoarece ne sunt expuse metode prin care putem invata eficient.   Cea mai interesanta a fost  metoda promodo, care presupune respectarea a patru etape simple pentru a putea realiza o anumita sarcina. Mai intai trebuie sa aloci acelei sarcini 25 de minute, apoi trebuie sa te concentrezi doar pe acea sarcina, renuntand la factorii perturbatori, trebuie sa te concentrezi si intr-un final sa te recompensezi. (reward)


Alte informatii utile au fost despre importanta somnului si al exercitiilor fizice in invatarea eficienta.
  Realizarea acestora  cat mai bine, ne ajuta sa acumulam cat mai multe informatii, dar cel mai important este ca aceste informatii vor fi memorate pe termen lung.
  Sunt foarte incantata de aceasta prima etapa a cursului si sper ca si celelalte sa fie la fel de interesante.

   Primul jurnal reflexiv al acestui curs se incheie aici si astept cu nerabdare realizarea urmatorului.
   Mai jos voi atasa dovada parcurgerii primei etape.
                                                     

 Happy memories and live with promodoro tehnique!




Bibliografie:
  • https://images.google.com/
  • https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu