What`s new

duminică, 31 mai 2015

Learning How to Learn week 4



Renaissance Learning and Unlocking Your Potential



      In cea de-a patra saptamana a cursului "Learning How to Learn", nivelul parcurs "Renaissance Learning and Unlocking Your Potential", ne invata   faptul că pentru înţelegerea și învățarea eficientă a unor concepte  din diferite domenii este necesară realizarea unor analogii sau creearea unor metafore, de preferat vizuale.


    O altă idee importantă este schimarea modului in care ne  gândim la un test  prin evitarea expresiei ,, Nu pot să fac!”. Este foarte importantă adoptarea unei atitudinii pozitive pentru că reduce stresul și îmbunătăţeşte performanţele.
În cazul în care avem o lucrare  a doua zi trebuie să dormim suficient pentru a-i permite creierului să functioneze la nivelul optim. De asemenea ,trebuie să avem grijă la postura corporală și la modul cum respirăm. Nu trebuie să ne lăsăm intimidați de rezultatele lucrarilor și trebuie să privim notele mici ca o metodă de învăţare, pentru că din greşeli învăţăm.
Înainte de a preda lucrarea trebuie să o verificam, iar verificarea se face în sensul invers al rezolvarii exercitiilor pentru a identifica mai uşor erorile.

    Am reținut că este mai bine să începem să rezolvam problemele grele și apoi pe cele uşoare sau să le alternam, una grea una uşoară.


   Acesta a fost feed-back-ul meu in ceea ce priveste nivelul parcurs saptamana aceasta.
  Mai jos voi atasa imaginea care demonstreaza parcurgerea nivelului "Renaissance Learning and Unlocking Your Potential".









Bibliografie:
  • https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn

joi, 14 mai 2015

Learning How to Learn Week 3

 Procrastination and Memory


     Cea de-a treia saptamana pe site-ul Coursera, m-a indreptat catre parcurgerea celei de-a treia etape, care a reprezentat informatii legate despre memorie si  asa zisa amanare a sarcinilor, in limba engleza, procrastionation. Marturisesc ca acest nivel mi-a placut cel mai mult, deoarece am fost foarte interesata de aceasta evitare a amanarii, cum s-ar traduce.
  Procrastination and Memory prezinta in intervalul de 1h 03m, informatii despre cum sa ne valorificam fricile si astfel sa putem  evita amanarea realizarii sarcinilor. 
  Pentru a putea evita aceasta amanare, trebuie sa respectam urmatorii pasi:
a) the cue- tacerea o putem identifica in determinarea urmatoarelor categorii: locatia, timpul, starea si reactiile.
b)the routine- aici trebuie sa ne concentram atentia asupra mai multor actiuni si sa apelam, in cele din urma la tehnica promodo. Modul prin care putem profita de aceasta rutina este realizarea unui plan, care trebuie sa fie productiv.
c)the reward- chiar daca recompensa este nesemnificativa, ea trebuie sa existe pentru  motivatia noastra.
d) the belief- cel mai important mod prin care iti poti schimba amanarile este credinta ca poti face acel lucru sau acea sarcina.
   O alta modalitate de evitare a amanarii este realizarea unei liste zilnice cu lucruri de facut.
   In timpul parcurgerii acestei etape, profesoara Barbara Oakley, spunea ca "un zombie fara o lista apatic", insemnand ca acesti zombie ( persoane carora le este teama sa realizeze sarcini), sunt indiferenti fata de orice sarcina. Realizarea acestei liste ne ajuta sa progresam, ba chiar sa ne dorim   s-o urmarim zilnic, deoarece ne conduce catre succes. 




  Ca sa dea randament, aceasta lista trebuie s-o citim inainte de a dormi, deoarece acest lucru conduce la realizarea tuturor sarcinilor in urmatoarea zi. De asemenea, cele mai grele sarcini trebuie sa le realizam primele, deoarece dimineata avem cea mai mare forta de munca. Un alt mod care duce catre succesul evitarii amanarii este acela de a ne planifica timpul dupa realizarea sarcinilor (the quitting time)
  


 Summing up procrastination prezinta etape importante in atingerea succesului zilnic, realizand astfel toate sarcinile, de aceea trebuie respectate urmatoarele etape:
1.Pastreaza-ti un jurnal cu planuri/idei;
2.Angajeaza-te intr-o anumita rutina in care sa iti realizezi toate sarcinile;
3.Amana recompensa pana la finalizarea sarcinii;
4.Castiga increderea noului tau plan;
5.Trebuie sa ai planuri de rezerva pentru momentele cand inca amanam;
6. Mananca-ti broastele mai intai, in fiecare zi (rezolva sarcinile grele la prima ora din zi).

  In ceea ce priveste momoria, am aflat ca emisfera dreapta dominata de atentia vizuo-spatiala este caracteristica la majoritatea oamenilor, dar baza anatomica ramane necunoscuta. Emisfera dreapta ne ajuta la memorarea rapida a informatiilor, dar aceasta trebuie insotita de repetitie, deoarece aceasta conduce la memorarea acestora pe termen lung. De asemenea, in timpul dintre repetitii are loc fixarea informatiilor in MLD, de aceea nu trebuie sa subestimam rolul repetitiilor.
    
  Acesta a fost feed-back-ul meu in ceea ce priveste nivelul parcurs saptamana aceasta.
  Mai jos voi atasa imaginea care demonstreaza parcurgerea nivelului Procrastination and Memory.

  Happy memories and plan your quitting time!








Bibliografie:
  • http://image.google.com/
  • https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn

Learning How to Learn Week 2


Chunking


 Cea de-a doua etapa a cursului Learning How to Learn  de pe platforma Coursera, Chunking, ne prezinta in intervalul de 1h 03m , aceasta metoda si modul acesta de utilizare.
   Aceasta metoda presupune testarea unor subiecti care trebuie sa reproduca elemente sau informatii pe care acestia nu le-au studiat inainte de aceasta testare.  Elementele de testare includ in general, cuvinte, silabe, cifre/numere, sau liste de scrisori. Aceste raspunsuri sunt bazate pe corelarea caracteristicilor perceptuale a imaginilor prezentate sau a diverselor moduri de testare.
   Dupa parcurgerea cursului online si a intrebarilor de verificare dupa fiecare video, trebuie trecut testul de evaluare a cunostintelor acumulate, alcatuit din 12 intrebari.


    Dovada parcurgerii celei de-a doua etape se afla mai jos.


         
Happy memories and love to learn!




Bibliografie:
  • http://image.google.com/
  • https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn

Learning How to Learn Week 1


What is Learning?



   Beneficiile Coursera sunt multiple, iar eu m-am bucurat de aceste beneficii chiar de la prima etapa a cursului, desigur.
   In prima etapa a cursului si anume "Ce este invatarea", Dr. Terrence Sejnowski si Barbara Oakley, ne explica in cadrul acestor cursuri filmate, cum putem sa invatam eficient prin utilizarea unor metode simple, dar utilizarea acestora necesita un minim efort pentru acest succes.
 "What is learning" este alcatuita din mai multe etape destinate invatarii. Aceste etape sunt: Focused vs. Diffuse thinking; Procrastination,Memory and Sleep; Sumarry si in final Review-ul alcatuit din 14 intrebari si din care minim 11 trebuie rezolvate corect.
  Prima etapa a fost foarte interesant, deoarece ne sunt expuse metode prin care putem invata eficient.   Cea mai interesanta a fost  metoda promodo, care presupune respectarea a patru etape simple pentru a putea realiza o anumita sarcina. Mai intai trebuie sa aloci acelei sarcini 25 de minute, apoi trebuie sa te concentrezi doar pe acea sarcina, renuntand la factorii perturbatori, trebuie sa te concentrezi si intr-un final sa te recompensezi. (reward)


Alte informatii utile au fost despre importanta somnului si al exercitiilor fizice in invatarea eficienta.
  Realizarea acestora  cat mai bine, ne ajuta sa acumulam cat mai multe informatii, dar cel mai important este ca aceste informatii vor fi memorate pe termen lung.
  Sunt foarte incantata de aceasta prima etapa a cursului si sper ca si celelalte sa fie la fel de interesante.

   Primul jurnal reflexiv al acestui curs se incheie aici si astept cu nerabdare realizarea urmatorului.
   Mai jos voi atasa dovada parcurgerii primei etape.
                                                     

 Happy memories and live with promodoro tehnique!




Bibliografie:
  • https://images.google.com/
  • https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn